U bent hier

Wallets

Wil een klant betalen, dan heeft de klant enkel uw WalletID nodig. De WalletID is een uniek betaaladres wat aan elke Wallet is gekoppeld. Vaak ook te zien als QR code. Een QR code ziet er als volgt uit (zie plaatje rechts).

Uw walletID bestaat uit meer dan 25 cijfers en letters. Het is niet te doen deze over te tikken.

Zorg dus;

  • Uw QR code en WalletID op papier heeft geprint zodat de gebruiker deze kan scannen en controlleren.
  • Uw QR code en WalletID's op uw website heeft staan voor overige gevallen.

Het enige nog wat u dan nog nodig heeft is een mogelijkheid om te controlleren of de betaling is aangekomen. U kunt vertrouwen op de wallet van de klant en kijken of deze bevestigd. Dit kan natuurlijk ook een nep applicatie zijn! Beter is het om de eigen wallet toegankelijk te hebben zodat u het saldo op uw eigen wallet ziet.

Let op! Voor elke cryptovaluta heeft u een andere wallet nodig! U kunt geen Ripple (XRP) coins ontvangen op uw Gulden (NLG) wallet!

Wallet op mobiel/tablet/computer

U kunt op uw baliecomputer de walletsoftware zetten of een mobiel/tablet die u enkel voor cryptovaluta betalingen gebruikt. U heeft deze wallet niet nodig om toegankelijk te maken voor de klant. De klant heeft aan uw WalletID genoeg. U kunt op uw eigen wallet controleren of het saldo aankomt. Omdat uw wallet vatbaar is voor diefstal en dus kan worden gestolen/verloren dient u deze regelmatig af te romen. Als iemand de wallet kan openen, kan deze ook een backup maken en heeft deze persoon ook toegang tot de wallet/coins!

Wallet online

Voor verschillende munten zijn online wallets. Soms zijn er ook derde partijen die wallets bouwen. Zorg altijd dat u zeker weet dat u de juiste wallet gebruikt! Ga als u het zeker wilt weten naar de website van de cryptovaluta zelf om te controlleren of de desbetreffende Wallet inderdaad bij die cryptovaluta hoort!

Wallet bij een exchange/beurs

Naast de wallet zelf installeren door middel van een applicatie, kunt u ook een wallets gebruiken bij uw cryptovaluta-exchange (beurs). Dit zijn handelsplaatsen waar u uw munten kunt omzetten naar andere cryptovaluta, dollars of euro's. U kunt hier ook kijken of de transactie van de klant is ontvangen. Let wel op dat niet iedere exchange de wallet continue up-to-date heeft en hier dus soms een vertraging in kan zitten. Als de vertraging te lang is, is deze wallet geen optie voor uw klanten omdat u niet bijtijds de transactie kan controlleren. Voordeel is dat de wallet achter een inlog zit en enkel diegene met de inloggegevens erbij kan.

Let op!

  • Maak altijd een backup van uw wallet en sla deze buitenpandig op! Uw saldo staat niet op de backup. De backup bevat de sleutel.
  • Geef uw wallet niet uit handen. Iemand met toegang kan een backup maken! Sommige wallets kunt u beschermen tegen het onbeheerd een backup kunnen maken door middel van een password.
  • Room de wallet regelmatig af. Als iemand toch toegang krijgt tot de wallet of de computer wordt gestolen is de schade beperkt.
  • Gebruik bij online wallets en exchanges altijd dubbele authenticatie. Dat wil zeggen dat u naast een gebruikersnaam en wachtwoord nog een authenticatie manier hebt. Bijvoorbeeld per SMS of met de Google Authenticator mobiele app.

Gebruikerslogin